Телеком Услуги

HTC представи новия си флагмански модел смартфон

Computer World

HTC 10 – новият флагман на HTC бе официално представен. Компанията запазва цялостния дизайн на устройството, като основната разлика са скосените ръбове на металния му корпус.

Основното функционално нововъведение спрямо миналогодишния HTC One M9 е добавеният четец за пръстови отпечатъци. Той е разположен от предната страна под екрана, като според компанията той разпознава пръста на потребителя „от почти всеки ъгъл“.

Следвайки световната тенденция дисплеят нараства от 5 на 5,2 инча, а резолюцията от Full HD (1080 х 1920) на Quad HD (1440 х 2560). Подобрения има и при предната и задната камери на смартфона, като и двете предлагат апертура от F/1.8 и оптична стабилизация. Основната камера е оборудвана с по-големи пиксели (1,55um) подобрен лазерен авто фокус. Предната селфи камера пък е с широкоъгълни лещи и светкавица, посредством присветване на екрана на телефона.


HTC представи новия си флагмански модел смартфон

© Computer World, Computerworld.bg

Хардуерните показатели на смартфона включват процесор Qualcomm Snapdragon 820, работещ на 2,2 GHz и 4 GB оперативна памет. Устройството се предлага с 32 и 64 GB флаш и поддържа microSD карти.

Въпреки че HTC 10 не се предлага като модел с повишена издържливост от компанията посочват, че при разработката устройството е преминало през сериозни тестове, като 168-часово излагане на екстремни температури (от -20 до 60 градуса), многократни падания, огъване и т.н.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X