Телеком Услуги

Sony Mobile обнови бранда си Xperia, пусна серия смартфони X

Владимир Владков

С нов облик на известния си бранд Xperia се представи на Световния мобилен конгрес в Барселона Sony Mobile. Компанията показа нови смартфони от серията Х, както и купчина заобикалящи свързани устройства.

Трите нова смартфона Xperia X, Xperia X Performance и Xperia XA разполагат с новото поколение камера, която, според компанията, осигурява снимане с прецизен фокус дори при импулсивни кадри. Той се базира на технологията прогнозен хибриден автоматичен фокус (Predictive Hybrid Autofocus), разработена в тясно сътрудничество с инженерите на DSLR фотоапаратите αTM на Sony. Тя дава възможност за избор на обект, а след това предвижда неговото движение, така че да осигури заснемане с перфектен фокус и без замъгляване, обясняват от Sony Mobile.

Вместо да увеличи капацитета на батерията, Sony е предпочела да снабди серията Xperia X с технологии за умно управление на консумацията на енергия, включително технологията Adaptive Charging на Qnovo и системата за смарт управление на батерията от Sony. Според инженерите на компанията това може да удължи живота на батерията до два дни. Технологията на Qnovo е интегрирана във всички модели от серията X, а двукратно увеличеният живот на батерията е измерен спрямо Xperia Z2. “По време на циклично тестване на запазване то капацитета на батерията, проведено в лаборатория от Sony Mobile Communications и Qnovo Incorporated, батерията на Xperia Z2 постигна двойно увеличение на живота на батерията с технологията на Qnovo”, обясняват от компанията.


Sony Mobile обнови бранда си Xperia, пусна серия смартфони X

© Владимир Владков, Computerworld.bg

64-битови са процесорите и в трите модела, като за Xperia X Sony Mobile е избрала чипа на Qualcomm Snapdragon 650, а в Xperia X Performance е монтиран процесорът Qualcomm Snapdragon 820. Вариантът Xperia XA пък ползва 8-ядреният процесор MediaTek MT6755.

И трите апарата ползват операционна система Google Android M.

Моделите Xperia X, Xperia X Performance и Xperia XA ще се предлагат на пазара от лятото на 2016 г. в четири цвята – бяло, графитено черно, златен лайм и розово злато.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X