Телеком Услуги

Задаващият се 4-инчов смартфон на Apple ще се казва iPhone 5e?

Computer World

Слуховете за това, че Apple разработва нов компактен/бюджетен смартфон не са нещо ново, а се разпространяват от месеци. Според най-прясната информация в Мрежата очакванията са, че той ще види бял свят през март или април и ще носи името iPhone 5e, съобщават китайски и японски медии.

Базираното на платформата на все още произвеждащия се iPhone 5s (представен през септември 2013 г.) устройство ще предлага някои нововъведения. Очаква се новият да предлага поддръжка на Apple Pay и технологията VoLTE.

Според японското издания Mac Otakara задаващият се смартфон вече се произвежда от китайската компания Foxconn. По данни на медията той ще предлага метален корпус, ще е по-тънък и по-лек от споменатия iPhone 5s и визуално ще наподобява последното поколение iPod.

Според наличната информация останалите хардуерни показатели на предполагаемото устройство включват 1 GB оперативна и варианти с 16 или 64 GB вградена памет. Основната камера ще е 8-мегапикселова – същата като в iPhone 5s.

Очакваната цена на iPhone 5e е около 500 долара. За сравнение най-евтиният флагмански продукт на компанията (iPhone 6s с 16 GB памет) струва 649 долара в САЩ.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X