Телеком Услуги

LG ще си сътрудничи с Netlix за глобалното проникване на платформата

Владимир Владков

LG Electronics обяви, че е сключила партньорско споразумение с Netflix на глобално ниво. Неговата цел е да улесни разрастването на световните операции на Netflix в областта на Интернет телевизията извън пазарите, на които услугата вече се е утвърдила (Северна и Южна Америка, Западна Европа, Австралия, Нова Зеландия и Япония). Новото разрастване ще предостави на потребителите и в България обширна библиотека от висококачествено съдържание, включително обработени за 4K HDR формат телевизионни сериали.

LG е избрана за основен партньор на Netflix в световен мащаб. В момента на пускането на услугата на Netflix, LG и Netflix ще обединят усилията си, за да предоставят предплатен достъп до нея, добавят от южнокорейската компания.

Едни от най-популярните авторски сериали на Netflix са Daredevil на Marvel, Orange is the New Black и Sense8. Компанията планира да предостави на световната си аудитория и сериала Marco Polo, обработен за HDR. По време на изложението CES 2016, провеждащо се в Лас Вегас между 6-9 януари, посетителите на щанда на LG могат да гледат специален 4K HDR клип от популярния Netflix сериал Daredevil на Marvel, обработен за Dolby Vision™.

Нашето глобално партньорство с LG ще помогне на любителите на телевизионното забавление по целия свят да открият и да се насладят на Netflix, е заявил Скот Майрър, вицепрезидент за екосистемата от партньори-производители на Netflix. - Радваме се, че ще можем да зарадваме нашите абонати с най-новите технологии и възможността да гледат любимите си сериали в 4K и HDR.”

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X