Телеком Услуги

Флагмански смартфон и нови умни часовници от Huawei

Computer World

Нови фаблет от висок клас и два умни часовника с по-малък размер от останалите си предложения демонстрира Huawei на изложението за потребителска електроника в света – CES 2016. Смартфонът Mate 8 e описван от компанията като подходящ за съвременния работещ човек, а благодарение на по-малкия си размер новите часовници пък са по-походящи за нежния пол.

Обявеният през ноември 2015 г. Mate 8 предлага 6-инчов екран с Full HD резолюция, 4 GB оперативна памет и батерия с капацитет 4000 mAh. Смартфонът е базиран на новия чипсет Kirin 950, който според компанията предлага двойно по-висока производителност и до 70% по-добра енергийна ефективност в сравнение с предишното поколение – Kirin 925. Устройството идва работи под Android Marshmallow 6.0 и фирмения потребителски интерфейс Huawei EMUI 4.0.

Подкрепяйки описанието си на продукта като подходящ за работещия човек от прозиводителя допълват, че благодарение на мощния си процесор Mate 8 поддържа криптиране в реално време за по-сигурна защита на съхраняваните в него данни. Също така смарфтонът предлага и възможност за заключване с парола на микро SD картата с цел предотвратяване на неоторизиран достъп до нейното съдържание.

Телефонът е оборудван с 16MP основна камера със сензор Sony IMX298 и 8 MP предна камера с нов „beauty” режим за по-удачни селфита.

Устройството ще струва 599 евро за версията 3GB+32GB (оперативна + вградена памет) и 699 евро за версията 4GB+64GB. Mate 8 ще се предлага в четири цвята: „шампанено-златист” (champagne gold), „лунно-сребрист” (moonlight silver), „метално сив” (space grey) и цвят „мока” (mocha brown).


Флагмански смартфон и нови умни часовници от Huawei

© Computer World, Computerworld.bg

Двата нови умни часовника ка компанията се очаква да бъдат официално представени на по-късен етап, когато ще бъдат обявени и техните цени. Новите модели се казват Huawei Watch Jewel и Huawei Watch Elegant. Първият предлага златно покритие с камъни на Swarovski. Вторият пък е с по-спортен/неутрален дизайн. От компанията споделят, че не възнамеряват да откриват колелото при хадуера на новите устройства и той ще е същият като на останалите нейни предложения в категорията.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X