Телеком Услуги

100 милиона смартфона продаде Huawei за 2015 г. в световен мащаб

Computer World

Над 100 милиона доставени смартфона за една година в световен мащаб отчете Huawei Consumer Business Group за 2015 г. По този начин компанията продължава да бъде сред топ три лидерите на световния пазар за смарт устройства. През последните пет години доставките на смартфони на Huawei са нараснали с над 3000 процента – от 3 милиона през 2010 г. до 100 милиона през настоящата 2015 г., коментират от компанията.

„Тези резултати са следствие от нарастващото търсене на нашите продукти – коментира Кевин Хо, президент на телефонната продуктова линия в Huawei Consumer Business Group. – Пазарът на смартфони непрекъснато се променя, тъй като хората търсят устройства, които им позволяват да надхвърлят границите на възможното. С нетърпение очакваме новата 2016 г., когато планираме да продължим да растем, като разширим продуктовото си портфолио и си партнираме с някои от водещите брандове, за да представим заедно възможно най-добрите продукти на пазара.“

През 2015 г. Huawei регистрира 30-процентен ръст в доставките на смартфони от среден и висок клас, като само за месец септември компанията може да се похвали с 4 милиона продадени смартфона P8, 7,5 милиона смартфона P7 и 6,5 милиона телефона Mate 7.

Според производителя, този успех е резултат от системните усилия на инженерите на компанията, насочени към разработването на по-добри продукти. Към момента Huawei разполага с 16 изследователски центъра по света, като само за 2014 г. компанията е инвестирала 14,2% от годишния си оборот (6,3 милиарда долара) в научноизследователска дейност и е регистрирала 76 687 нови патента.

Плановете на Huawei за 2016 г. са още по-амбициозни, като основният приоритет на компанията е да продължи да бъде сред лидерите на световния пазар на смартфони и новатор в разработването на интересни за потребителя устройства и функции.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X