Телеком Услуги

Eutelsat разработи собствено сателитно решение за таблети

Владимир Владков

Eutelsat е разработила ново решение за доставка на съдържание на много екрани, което комбинира възможностите на сателитите да доставят съдържание едновременно на много потребители с персонализираното изживяване, предлагано от смарт устройство.

Технологията бе показана тайно на изложението IBC 2015 през септември и бе демонстрирана пред широката публика на годишния семинар на Eutelsat в Рим.

„Смятаме, че не можем да ограничим нашите предложния само до телевизора в хола. Трябва да предоставяме решение за персоналните устройства, което да съответства на факта, че все повече хора ги ползват, предимно когато са у дома и или в офисите, заяви Антонио Арчидяконо, директор иновации в Eutelsat. - Има възможност за предоставяне на услуги с гарантирано качество, което е голямото предимство на сателита, а чрез нейната повсеместна достъпност ние може да стигнем до всяко място – до дома, до ресторантите, до баровете, търговските центрове. За ТВ компаниите тази сателитно предоставяна услуга ще бъде ценово много по-ефективна.“

За да докажат работоспособността на тази концепция, оператори на платформата ще излъчват видео на живо в IP формат директно през сателит. Устройството DVBeacon на Neotion, ползващо вграденото решение nanoCDN на Broadpeak, ще получава DVB Transport Stream, ще извлича от този поток IP потоците и ще ги разпределя през Wi-Fi устройство за достъп.

3 Screen Solutions е разработила специално приложение, чрез което абонатът ще може лесно да навигира в съдържанието.

Арчидяконо добави, че големите играчи ще могат също да се възползват от услугата на Eutelsat и да я управляват от свое има, а на по-малките оператори Eutelsat ще предостави управлявана услуга от край до край. У нас Vivacom ползва услугите на Eutelsat за доставката на DTH услуга на крайните потребители.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X