Телеком Услуги

HTC обяви смартфона One A9 с редица технологични подобрения

Владимир Владков

HTC представи своя нов 5-инчов смартфон One A9 с необичайна примамка за купувачите – ще се продава отключен и с малки добавки на новата операционна система Android 6.0 (Marshmallow).

Телефонът ще се продава в целия свят от началото на ноември на цена $400 без договор с оператор в САЩ, което е с $250 под предишната цена на HTC за незаключени модели.

Потребителите ще могат да получат обновления на Android Marshmallow в рамките на 15 дена, след като Google ги инсталира на своите модели Nexus. Незаключените функции и бързите обновления на Android смартфоните са добра продажбена стратегия за много от първите купувачи, поне в САЩ.

„Когато купувате следващия си смартфон, имате хиляди продукти и богат избор. От една страна, можете да си купите още един iPhone… гарантиращ ви, че ще се оковани за компания, която ще решава какъв да е мобилния ви живот. При другата платформа - Android, твърде много смартфони са запълнени с дублиращи се услуги и друг непотребен пълнеж, в резултат те стават твърде сложни и мудни. Това пак ви оставя усещането, че нямате избор“, коментира Макензи, шеф на HTC Америка.

Представянето на HTC включваше видео, показваща тъмен силует на жена, танцуваща с One A9 и свързани модерни слушалки. Маркетинг фокусът на компанията явно се насочва към мултимедийните възможности на телефона, включително 24-битово аудио, което е определено като „качество, по-добро от CD”.

Телефонът има две камери, като задната е 13-мегапикселова с оптична стабилизация, която автоматично намалява треперенето на ръката и коригира вибрациите за още по-кристален образ. Предната UltraPixel камера заснема добри селфита независимо от нивото на осветеност благодарение на сензора UltraPixel, който улавя до 300% повече светлина от конвенционалните камери. Многопосочният скенер за пръстови отпечатъци може да се ползва за поддръжка на покупки с Android Pay. Телефонът разчита на процесор Qualcomm Snapdragon 617 с 64-битов осемядрен процесор. Ще се предоставя с 16GB или 32GB вградена памет за съхранение, а разширителният слот поддържа SD карти с капацитет до 2TB. Металният корпус ще е наличен в 4 цвята - винено червен, сребърен, златен и гранат.


HTC обяви смартфона One A9 с редица технологични подобрения

© Владимир Владков, Computerworld.bg

HTC One A9 разполага с нови режими за спестяване на енергия и за удължаване работата на батерията. Технологията Doze автоматично изключва енергоемките приложения, когато телефонът е в покой – при зареждане нощем, а режимът Standby знае кога дадено приложение не се използва и го изключва, докато не ви потрябва отново. Новият процесор на телефона, AMOLED екрана и възможността за по-бързо зареждане с 75% оптимизират работата на телефона и удължават живота на батерията.

С оглед драстичния спад на компанията в началото на 2015 г., някои анализатори разглеждаха One A9 и другите нови модели на компанията като жизненоважни за финансовото бъдеще на HTC.

Някои анализатори дори предвидиха, че HTC ще пусне смартфон под Windows 10 Mobile, но HTC не даде никакви подсказки за тези слухове. Все пак при представянето Шеф Уанг, председател на борда на директорите и главен изпълнителен директор на HTC, каза: “HTC е пионер при производителите на телефони, като може да се похвали с първия смартфон с Android, първия смартфон с Windows, първия смартфон с 4G и първия смартфон с изцяло метален корпус.”

HTC One A9 и аксесоарите към него ще са налични в България в началото на ноември 2015.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X