Телеком Услуги

Sony обяви ултратънък 4К телевизор с Аndroid - BRAVIA™ X91C

Владимир Владков

Огромен телевизор с дебелина само 15 мм (в най-тънката част) и 4К качество на картината представи на IFA 2015 Sony. Екранът на модела BRAVIA X91C на Sony е подсилен с уникалната покривна технология на Sony и почти незабележима рамка. X91C може да се окачи на стена със специална поставка или да стои на здравите си алуминиеви крачета.


Sony обяви ултратънък 4К телевизор с Аndroid - BRAVIA™ X91C

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Поддръжката на HDR сигнал при Sony X91C ще бъде налична след последващо обновяване, като Sony обещава това да стане до края на тази година. HDR пресъздава по-голям динамичен обхват на яркостта, осигурявайки по-добър контраст, разкриващ и най-малките нюанси в картината.

Вграденият в телевизора 4К процесор X1 интелигентно анализира и премащабира всяко видеосъдържание до резолюция, близка до 4К, без значение дали гледате стандартна телевизия, Blue-ray дискове, DVD или интернет видео клипове. Наличното снимано в 4К резолюция съдържание все още е твърде оскъдно, но вече има много канали с HD резолюция.

Sony e един от производителите на телевизори, които заложиха на платформата на Google Android TV. Чрез нея зрителят може да прави на своя телевизор всичко, което познава от таблета или смартфон си, но пренесено на голям екран. Google Cast позволява на мобилното устройство да се свърже и да взаимодейства с телевизора за прехвърляне на приложения, игри, филми, снимки, музика или друго съдържание от вашия смартфон или таблет с натискането на един бутон. Не е нужна настройка за сдвояване или за дублиране на екрана.

Чрез опцията Voice Search зрителят изпраща гласови команди през вградения микрофон в дистанционното управление с тъчпад, за да търси интересно съдържание. Интуитивното дистанционно предлага и функцията One-Flick Entertainment за лесно преглеждане на ТВ канали, интернет видео, снимки и друго съдържание.

BRAVIA X91C е съвместим с форматите HEVC, VP9 и HDMI за 50р/60р. Това означава, че на телевизора могат да се ползват услугите за стрийминг на 4К видео.


Sony обяви ултратънък 4К телевизор с Аndroid - BRAVIA™ X91C

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Sony допълва фамилията от 4К телевизори с още 2 нови модела, оборудвани с новия мощен 4K процесор X1 и Android TV. BRAVIA X80C са с екрани с диагонали 49 инча и 55 инча. Другият нов модел BRAVIA S80C е леко извит и ще се продава във варианти на екрана 55 инча и 65 инча .

Тънкият нов 75-инчов BRAVIA X91C 4K LCD телевизор от Sony ще бъде наличен в България от края на септември 2015 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X