Телеком Услуги

Смартфоните на Lenovo ще излизат под марката Motorola

Computer World

Поделението за разрабока и производство на смартфони на Lenovo ще бъде интегрирано в Motorola и ще се намирапод контрола на нейните ръководители. Новината идва от изданието XiaomiToday, което се позовава на президента отдела Чен Хюдон.

Очевидно в китайската компания са решили, че брандът Motorola е по-разпознаваем в сегмента. Очаква се Lenovo постепенно да намали количеството смарфони, носещи нейната търговска марка, като в края на краищата тези устройства ще изчезнат съвсем. Новите модели ще носят името Motorola.

От XiaomiToday не уточняват дали става дума за цялата продукция на въпросното подразделение на Lenovo или само за определени категории устройства. Звеното произвежда още таблети и смарт телевизори. Според изданието обсъждането на новата структура на мобилния бизнес на компанията е отнело няколко месеца.

От китайската компания са се решили на подобна стъпка и с цел елиминиране на вътрешната конкуренция между двата отдела, занимаващи се разработка на смартфони.

Придобиването на Motorola от Lenovo бе обявено през януари 2014, а стойността на сделката бе 2,91 млрд. долара. Тогава в америкаснката компания официално работеха 3,5 хил. души, 2,8 хил. от които – в САЩ. Сделката бе завършена през октомври.

По данни на IDC общите доставки на смартфони на Motorola и Lenovo през второто тримесечие на настоящата година са спаднали с 33,3% в сравнение с аналогичния период на 2014-та. Продажбите само на устройствата на Lenovo обаче са отбелявали 2,4% ръст. Общият дял на устройствата на двете марки е спаднал до 4,8% в края на юни, след като година по-рано той бе 8 на сто.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X