Телеком Услуги

Amazon се отказва от Fire Phone и съкращава разработчиците

Computer World

Amazon съкрати разработчицте, създаващи собствения смартфон на компанията, наречен Fire Phone, съобщава Wall Street Journal. Те са работели в секретното поделение Lab126, чиито общ брой служители е около 3 хил. Това е първото известно до момента съкращаване на щата на тайното подразделение, създадено преди 11 г.

Според други медии тази стъпка означава отказ на компанията от създаване на собствен смартфон. Заеедно с това Amazon се отказва и от още амбициозни прокети, сред които създаване на таблет с голям арзмер. Също така самият Lab126 е претърпял реформа, като негови две работни групи са били обединени в една. Не се съобщава с какво са се занимавали те.

Lab126 се занимава с разработка на устройства, които Amazon продава. Сред тях са електронните четци Kindle, таблетите Fire, аудиосистемата Echo и др.

Плановете за създаване на Fire Phone бяха обявени през юни 2014 г. Устройството трябваше да разполага с 4,7-инчов екран и 4-ядрен ппроцесор. Плановете вклюяваха то да се предлага в два вариана – с 32 и 64 GB вградена памет.

Основната особеност на смартфона бе в неговите четири камери, на предния панел. Благодарение на тях устройство може да опредлеля положението на лицето на потребителя спрямо себе си и да използва тези данни за създаване на триизмерни изображения в различни приложения. Също така Fire Phone щеше да идва зареден със съдържание от електронния магазин Amazon.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X