Телеком Услуги

92% от приходите от смартфони се падат на Apple

Computer World

Въпреки, че в количествено отношение дялът на Apple на пазара на смарфтони е около 20%, нейните приходи представляват 92% от общия оборот в тази сфера. Информацияте е на инвестиционната банка Canaccord Genuity и нейна база може да се съди колко по-високи са цените на устройствата на Apple в сравнение с техните конкуренти.

Приходите на Samsung, например, представялват 15% от общия оборот през първото тримесечие на 2015 г. Сумата от дяловете на двете компании превишава 100%, тъй като други компании са отчели загуби.

Дялът на Apple по отношение на приходите не само е най-висок, но и продължава да нараства. През първото тримесечие на 2014 г. например той е бил 65%.

Според Canaccord Genuity същото важи за пазара на персонални компютри, където компанията държи около 6 процента от пазара от гледна точка на обема. В същото време обаче за цялата изминала година на нея са се падали над половината от обшите приходи в отрасъла.

Apple печели повече от конкурентите си заради по-високите цени на своите продукти. Смартфоните iPhone през 2014 г. са стрували средно 624 долара, докато устройствата, работещи под операционната система Android, са били предлагани на средна цена от само 185 долара. От Wall Street Journal отебелязват, че други производители не могат да разчитат на хардуера като на основна част от соите приходи.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X