Телеком Услуги

Внимание! Oчаквайте скоро тези 5 смартфона от висок клас

Владимир Владков

Ако планирате да си купите нов смартфон тази година, а все още не сте решили кой, можете да изчакате още малко. Apple, Samsung Electronics и OnePlus смятат да пуснат нови модели до няколко месеца.

Ето и някои от моделите, които вероятно ще видим през втората половина на тази година:

OnePlus 2

Въпреки че повечето продукти в този списък (и техните спецификации) са само слухове, китайският производител OnePlus вече обяви детайли за своя модел 2, който трябва да бъде пуснат на 27 юли.

OnePlus разкри, че телефонът ще има сензор за пръстов отпечатък и ще разчита на чипа Snapdragon 810 на Qualcomm. Компанията използва подобрената версия 2.1 на процесора, в която е решен проблемът с прегряването в първата версия на чипа.

OnePlus каза още, че моделът 2 ще бъде първият смартфон от висок клас с порт USB-C, който ще изпълнява всички функции – за захранване, видео и данни през един единствен кабел с конектор, който може да бъде обърнат. Вече има лаптопи с този конектор.

Някои неща OnePlus е запазила за дебюта, включително външния вид и цената на апарата.

 

Fairphone 2

Точно като OnePlus, холандската компания Fairphone започна да генерира интерес към втория си продукт. Целта е да се изгради смартфон, който няма лесно да се чупи, а същевременно може лесно да се поправя.

Хардуерните спецификации включва процесор Qualcomm Snapdragon 801 и 5-инчов екран Full HD. Камерата е с 8 Mpx резолюция, а наличната 32GB памет за съхранение може да бъде разширена чрез карта microSD. LTE смартфонът има 2GB RAM памет и два слота за SIM карти. Операционната система е Android 5.1.

Fairphone 2 ще може да се поръчва от края на август, а доставките се очаква да започната през следващите месеци.

 

Samsung Galaxy Note 5

Новият модел Galaxy Note ще се появи през втората половина на годината, което стана традиция. Вероятно дебютът му ще е на изложението IFA през септември. С петата версия на Note Samsung трябва да направи сериозна крачка напред, за да се конкурира по-успешно с Apple iPhone 6 Plus, чието обновяване преди края на тази година също не е изключено.

Очакваните подобрения включват нов дизайн, който да следва този на Galaxy S6. Моделът Note 4 бе с метална рамка и пластмасов заден капак. Но металната рамка и стъкленият заден панел на S6 придават повече класа. Друга очаквана промяна е екранът, който ще е малко по-широк от 5,7-инчовия дисплей на Note 4, а резолюцията ще е 2K или дори 4K.

 

LG G4 Pro

Пускането на смартфон от висок клас през втората половина на годината би бил добър ход за LG. Тази стратегия проработи добре за Samsung с фамилията Galaxy Note, така че LG може да се опита да вдигне продажбите си, вместо да разчита на спадащите цени на G4.

Според слуховете, G4 Pro ще има наистина впечатляващи характеристики, включително 5,8-инчов екран с резолюция 1440 на 2560, 27-мегапикселова основна камера, 4GB оперативна RAM памет и процесор Snapdragon 820 на Qualcomm.

Повечето от тези компоненти и възможности не би трябвало да са проблем за LG. Големият въпрос е дали чипът Snapdragon 820 ще е готов за вграждане в смартфони преди края на тази година. LG първа обяви смартфони, разчитащи на Snapdragon 808 и на 810, така че компанията пак е кандидат да вгради първа новия чип на американския производител.

 

Apple iPhone 6s и 6s Plus

iPhone 6 и 6 Plus с техните големи екрани предизвикаха неотслабващ интерес. Предизвикателство за компанията тази година е да надгради този успех.

Камерите са един от аспектите, върху които компанията вероятно ще се фокусира при iPhone 6s и 6s Plus. Има смисъл от надграждане на сегашната 1,2-мегапикселова предна камера, тъй като конкурентните продукти, пуснати тази година, имат поне 5-мегапикселов модел. Дали надграждането и на основната камера до 12-мегапикселова резолюция (както твърдят мнозина) ще осигури по-добро качество на изображенията, предстои да видим. Новите модели вероятно ще има по-бърз процесор, повече RAM памет и по-бърза LTE свързаност.

IDG News Service, Лондон

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X