Телеком Услуги

Нови слухове за задаващ се 4-инчов iPhone

Computer World

Нов 4-инчов смартфон ще пусне на пазара Apple в началото на 2016-та, твърдят от китайския сайт UDN. По техни данни през първото тримесечие на следващата година тайванският производител AUO Optronics ще започне серийно производство на дисплеи за очакваното устройство.

Според UDN в доставките на детайли ще взимат участие китайски и южнокорейски компании, позовавайки се на осведомен източник.

Данни за това, че Apple не се е отказала от 4-инчовите смартфони не са нещо ново. Информация за това, че компанията подготвя такъв модел се появи за пръв пътв края на 2014 г., като според нея анонсът на усттройството трябва да се случи през втората половина на 2015 г.

Един нов компактен модел ще замени iPhone 5s, чието производство пък ще бъде прекратено. Същата бе съдбата и на предходния модел, iPhone 5, чието производство бе спряно година след пускането в продажба на неговия наследник.

През септамври миналата година Apple представи новото си поколение устройства, iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Първият от двата предлага екран с размер 4,7 инча, а вторият 5,5 инча. Компанията увеличи екраните, следвайки тенденциите на пазара, и постави нови рекорди при продажбите.

През първите 3 месеца, след пускането им в продажба, бяха доставени над 10 млн. апарата. За сравнение година по-рано Apple продаде 9 млн, iPhone 5s и iPhone 5c.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X