Телеком Услуги

Sony обнови своята Z3 серия с модела Xperia Z3+

Владимир Владков

Ново попълнение във флагманската си серия Xperia Z3 обяви Sony. Това е моделът Xperia Z3+, който има по-тънък дизайн, по-бърз процесор и по-добра предна камера от смартфона Z3.

Xperia Z3+ гарантира заснемането на по-добри снимки с помощта на технологии на Sony, интегрирани сега и в предната, и в задната камера на телефона. Предната камера сега е с резолюция от 5 Mpx, докато в Z3 тя е 2 Mpx. Всъщност такава камера Sony вгради и в моделите от средния клас Xperia C4 и Xperia M4 Aqua. Подобрената издръжливост и производителност на батерията осигуряват по-бърза и по-продължителна работа с телефона.

Процесорът в Xperia Z3+ e Qualcomm Snapdragon 810, докато в Z3 се ползва чипът Snapdragon 801. Чипът Snapdragon 810 е 64-битов и има 8 ядра. Апаратът е по-тънък (само 6,9 мм) и по-лек (144 грама), и освен водо- и прахоустойчивост (съответно IP65/68) предлага USB изход без капаче, който позволява по-лесно и удобно зареждане на телефона.

Sony обещава до 2 дена работа на телефона с едно зареждане, предлага и иновативна технология за запазване на заряда, за да предостави подобрена производителност и удължен живот на батерията. От компанията предлагат цял ден работа само с 45-минутно зареждане, ако се ползва сертифицирано зарядно устройство Qualcomm Quick Charge™ 2.0 като модела UCH10. То налично само за вариантите на смартфона с една SIM карта.

Поддръжката на LTE Cat6 и Wi-Fi MIMO позволява по-високи скорости за сваляне и качване на съдържание в движение. В LTE мрежи скоростта към апарата е до 300 Mbps.

Основната камера на Z3+ отново е 20,7 Мpx, има мобилен сензор за изображения Exmor RS™ for mobile, процесор BIONZ™ for mobile и 25-мм широкоъгълен G обектив. HDR функцията работи и за за снимки, и за видео, има възможност и за заснемане на 4К видеозапис и изображения. Режимът Superior Auto автоматично оптимизира настройките и разпознава до 52 различни сцени. Добавен е режим Gourmet, предназначен за заснемане на ястия. 25-милиметровата широкоъгълна леща на предната камера осигурява по-добри групови селфита, като и тук е наличен режимът Superior Auto.

Xperia Z3+ разполага с ярък 5,2-инчов Full HD екран със смарт адаптиране към околната среда, което осигурява повишена яркост и контраст без да изтощава батерията. Екранът TRILUMINOS™ for mobile разчита и на технологиите Live Colour LED и X-Reality for mobile. Функцията DSEE HX подобрява качеството на съществуващите MP3 и ААC файлове, а когато потребителят слуша музика с безжични слушалки, новият кодек на Sony LDAC предава данните посредством Bluetooth 3 пъти по-ефективно. Освен това Xperia Z3+ поддържа цифрова технология за елиминиране на шума, а ако се ползват слушалките MDR-NC31EM, Sony гарантира намаляване на страничните шумове до 98%.

Z3+ ще се предлага в 4 цветови варианта – класическо черно, бяло, както и нов вариант на медно и синьо-зелено. Xperia Z3+ ще бъде пуснат на световния пазар от юни 2015 г.

CW/Б

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X