Телеком Услуги

Huawei обяви металните си флагмани P8 и P8max

Владимир Владков

Huawei Technologies заложи на изцяло метални корпуси в новите си флагмани P8 и the P8max, за да подобри още повече позиците си във високия клас на смартфонит

Да последваш Galaxy S6 и S6 Edge на Samsung Electronics и HTC One M9 не е лесна задача, но Huawei се надява, че е разработила продукт, който да се конкурира с тези устройства.

Моделът P8 има 5,2-инчов екран с резолюция 1080 на 1920 точки, разчита на мощта на 64-битов процесор HiSilicon Kirin с 8 ядра, работщи с тактова честота 1,5GHz или 2GHz. Оперативната памет е 3GB, а вградената памет за съхранение е 16GB или 64GB, която за разлика от моделите на Samsung може да се разширява допълнително с външна карта памет microSD.

Huawei се е постарала да направи и по-стилен дизайн за P8. Устройството разполага с излят алуминиев корпус с дебелина само 6,4 мм. За корпуса е ползвата сплав DX19 с висока топлопроводимост, която може да бъде открита и в някои луксозни автомобили - коефициентът на топлопроводимост е 9 пъти по-висок от този на неръждаемашь стомана и 3р8 пъти по-висок от алуминиево–магнезиевата сплав, използвана в повечето телефони.

Размерът на дисплея е малко по-голям от този на предшественика Ascend P7, който има 5-инчов екран. Името Ascend обаче е изоставено в новия модел. Подобно на HTC Huawei е решила да се придържа към резолюция 1080p, вместо да я вдигне на 1440 х 2560. Конкурентни продукти като Galaxy S6, Google Nexus 6 и G3 на LG Electronics имат екрани с по-висока резолюция.

Компанията е подобрила и камерите. P8 е с 13-мегапикселова основна камера отзад и 8-мегапислова предна камера. Това са резолюциите и в P7, но работата на основната камера е подобрена с технология за оптично стабилизиране на изображението и нов процесор за снимките.

P8max има почти същите спецификации, но вградената памет за съхранение е 32 GB, предната камера е 5 Mpx, a екранът от 6,8 инча праща устройството в категорията фаблети. Светкавицата е с две цветни температури, която улавя реалните цветове при нощни снимки. P8max може да се комбинира с три други телефона и чрез превключване на различните изгледи потребителите могат да направят блокбъстър, без да се налага тежка пост-обработка.


Huawei обяви металните си флагмани P8 и P8max

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Фаблетът е със съотношение на екрана 16:9, а голямата батерия с капцитет 4360 mAh разчита на технология на Huawei за пестене и управление на консумацията на енергия. С тази батерия потребителите могат да гледат изтеглено видео в продължение на повече от 15 часа.

P8 е с начална цена €499 ($530), а P8max - €549. Надграждането до 64GB памет за съхранение на всеки от моделите ще струва още €100. И двете устройства ще се продават първоначално в 30 страни, включително Китай, Франция, Германия, Мексико, Испания и Великобритания, но точната дата не бе съобщена. Засега няма планове за пускане на устройствата на щатския пазар.

Всяка година Huawei подобрява работата и дизайна на своите смартфони. Изграждането на бранда и маркетинг усилията ще са ключовите дейности, които са нужни на китайските доставчици, за да стъпят здраво на развитите пазари, смята Роберта Коза, директор проучвания в Gartner.

За хората, които не са заклети фенове на HTC или Samsung, моделът P8 е много добра алтернатива, ако искат Android смартфон от висок клас. Скоро обаче се очаква LG да пусне модела си G4.

IDG News Service, Лондон

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X