Телеком Услуги

HTC One M9 ще се появи и в България на 9 април

Владимир Владков

Най-новият флагман на НТС – смартфонът One M9, ще се появи на българския пазар на 9 април, заедно с премиерата си на големите 5 световни пазара – САЩ, Германия, Франция, Великобритания. „Това се случва за първи път в историята на HTC в България и резултат от постигнатите през миналата година успешни продажби, заяви при представянето на смартфона в София Николай Нанков, регионален директор на HTC за България и Македония. - За миналата година HTC успя да постигне 7% пазарен дял у нас.“

HTC One M9 ще се продава от 9 април, точно преди Разпети петък, в магазините на всички големи партньори на марката у нас, включително мобилните оператори и търговските вериги. Той ще бъде пуснат в два цветови нюанса – златисто-сребърен и т.нар. Gunmetal Grey. В свободна продажба (без договор с мобилен оператор) цената на апарата ще 1499 лв.

Обявен за „връх в технологичния свят“, HTC One M9 бе представен на 17-ия етаж на новата бизнес сграда Vertigo Business Tower, която разполага с окачена трислойна стъклена фасада от специално нискоемисионно стъкло. Именно на тази фасада танцувалната трупа Канетикс си направи селфи с One M9, докато изпълняваше смесица от сложни акробатични елементи, скокове, гимнастика и магическа хореографи на върха на сградата.

За да подчертае „върховите технологии“, използвани в смартфона, HTC избра за свои посланици българските покорители на върхове Петя Колчева и Дойчин Боянов, които станаха първите притежатели в България на HTC One M9. Юристът Петя Колчева е единствената българка, изкачила Еверест, а алпинистът Дойчин Боянов, асистент в катедра "Туризъм, алпинизъм, ориентиране и снежни спортове" на НСА, непрекъснато се стреми да открива и изкачва върхове, на които не е стъпвал човешки крак. Той е първият българин, изкачил Еверест без кислород. Покорил е някои от най-трудните осемхилядници в света, а последното му завоевание са няколко „девствени“ доскоро върхове в Антарктида.


HTC One M9 ще се появи и в България на 9 април

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Подобни постижения, но в сферата на технологиите,

постига и новият HTC One M9, обясни Андрей Станкевич, продуктов мениджър на HTC за Централна и Източна Европа. Предната камера от 20 Mpx, която може да заснема 4К видео, е покрита със сапфирено стъкло, което намалява риска от издраскване. Цялото устройство е побрано в елегантен метален корпус с ясно изразени метални ръбове. Предната камера UltraPixel с широкоъгълен обектив осигурява динамична автоматична експозиция и улавя 300% повече светлина от стандартните камери, което е много полезно при селфита в условия на слаба осветеност, каза Станкевич.

5-инчовият дисплей на HTC One M9 е с резолюция Full HD. Използван е най-новият 64-битов процесор на Qualcomm - Snapdragon 810 с 8 ядра, оперативната памет е 3 GB RAM, има и 32 GB памет за съхранение, допълнена от слот за microSD карти.

Приложението HTC Themes анализира любимите снимки и модифицира вида на често ползваните приложения, тяхната цветова гама и фона. Разработеният от компанията интерфейс Sense 7 добавя най-полезните приложения към началната страница.

Характерните за моделите HTC One двойни предни колонки поддържат са допълнение от поддръжката 5.1-канален звук Dolby® Surround и технологията на Qualcomm® Immersive Audio.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X