Телеком Услуги

Asus пуска този месец смарт часовник за $199

Владимир Владков

Тайванската Asustek Computer планира да пусне по магазините още този месец смарт часовник за $199 или €199, обяви компанията в сряда.

С представянето на ZenWatch Asus се присъединява към все по-големия брой играчи, опитващи се да примамят купувачите с нова, но все още неизследвана продуктова категория.

Часовникът на Asus има 1,6-инчов OLED дисплей с извита форма и покрит със закалено стъкло Gorilla Glass, заобиколено от стоманен корпус, казва Мич Янг, вицепрезидент на дизайнерсия център на Asus, по време на изложението IFA 2014.


Asus пуска този месец смарт часовник за 9

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Работи с Android Wear, наскоро пуснатата операционна система на Google, специално разработена за вграждане в електроника за носене, като Asus е добавила собствени елементи към потребителския интерфейс. Например компанията е разработила 100 различни дизайна за предния панел на часовника.

ZenWatch е предназначен за употреба със смартфон, сдвоен през Bluetooth. Той може да се ползва за дистанционно разглеждане на направена снимка, като потребителят може да заглуши звъненето на телефона, покривайки дисплея на часовника с ръка. Почуквайки по екрана на часовника, той може да накара телефона да издаде звук, помагайки на потребителя да открие къде точно е оставил телефона си. Не е ясно дали технологията може да се ползва наобратно – за откриване на загубен часовник.

Часовникът на Asus има процесор Qualcomm Snapdragon 400, 4GB памет за съхранение и вграден микрофон. Размерите му са 50,6 мм на 39,8 мм, а дебелината е 9,4 мм. Тежи 50 грама, а верижката – още 25 грама.

IDG News Service, Сан Франциско

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X