Телеком Услуги

Kитайската Meizu стъпи у нас преди конкурента си Xiaomi

Владимир Владков

Един от големите китайски производители на смартфони MEIZU стъпва у нас, като по този начин ще изпревари популярния в Китай доставчик Xiaomi. Ексклузивен вносител на MEIZU на българския пазар ще бъде TCCM - най-големият дистрибутор на мобилни устройства и аксесоари в Централна и Източна Европа. Флагманският MEIZU MX4 ще е на българския пазар до края на годината. ТCCM е позната у нас като доставчик на потребителска електроника на HTC, Cat и Beats.

Новият модел MX4 на MEIZU е с впечатляваш дизайн и много добри характеристики, обясняват от TCCM. 5,36 инчовият екран с яркост 500nit предлага отлично контрастно съотношение и цветова гама, a рамката около екрана е с дебелина едва 2,6 мм. 8-ядреният процесор с тактова честота 2,1 GHz поддържа мощните ядра Cortex A17 и A7 и гарантира пестене на енергия, дори при работа във високоскоростни Wi-Fi мрежи, при пренос на данни и обработване на графична информация, твърдят от вносителя. Батерия е с капацитет 3100 mАh осигурява до 168 часа аудио и видео, 460 часа време за разговори или 32 часа игра на видео игри, заявяват от производителя на своята Facebook страница. MX4 има камера на Sony с 20,7 мегапиксела и автоматично фокусиране. Разполага със собствена операционна система Flyme 4.0, базирана на Android 4.4.4.

“Марки като MEIZU и Xiaomi показаха на света как премиум смартфон брандовете вече отстъпват назад. Новите играчи, които доскоро се третираха като стартъп, вече водят по растеж с много сериозни пазарни дялове дори в най-развитите и конкурентни пазари на света, какъвто е Китай”, заявява Камил Вачек, собственик на TCCM.

“Индустрията се променя всеки ден и в следващите 2 г. може да видим пълна промяна на основните играчи и дялове на пазара. Пристигането на MEIZU в България е много добра новина за всички фенове на иновациите, които търсят усещане за премиум смартфон. Нашият пазар е готов за новите тенденции и клиентите ще усещат ползата от засилването на конкуренцията все повече“, заяви за MEIZU M4 Лора Ханджиева, мениджър на TCCM за България.

CW/Б

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X