Телеком Услуги

Смартфоните Lenovo вече официално се продават в България

Computer World

Lenovo официално стартира продажбите на смартфони в България. Компанията пуска на родния пазар четири модела: Lenovo S860, Lenovo S850, Lenovo A680 и Lenovo A536. Устройствата са от среден и бюджетен клас, а топ моделите на китайския производител ще бъдат официално представени след около месец.

“Смартфоните са нещото, което ни правят завършени като компания, коментира Алексей Клочков, изпълнителен директор на Mobile Business Group за регион „Изток“ на Lenovo. – Ние започнахме като производител на компютри, добавяме нови продукти. Смартфоните са една нова вселена и се радваме, че България вече е част от нея.”

Основното предимство на модела Lenovo S860 е батерията с капацитет 4000 mAh. Според компанията това позволява устройството да бъде използвано 3 дни, преди да се наложи да бъде заредено отново. Смартфонът предлага метален корпус, 5,3-ичнов HD (720 на 1280 пиксела) IPS дисплей, четириядрен Mediatek процесор и 2 GB оперативна памет. Всичко това, плюс поддръжката на 2 SIM карти, го прави удачен избор за работно устройство.


Смартфоните Lenovo вече официално се продават в България

© Computer World, Computerworld.bg

5-инчовият Lenovo S850 залага на модния дизайн. Моделът е с лек корпус, две камери (5МР предна и 13 МР задна), четириядрен процесор Mediatek и 1GB оперативна памет. Поддръжката на две SIM карти е налична и тук.

Останалите два модела, които влизат в продажба в България - Lenovo A680 и A536, са ориентирани към потребителите, търсещи бюджетни решения. И двете устройства са с 5-инчови екрани (854 на 480 пиксела), разполагат с 1 GB оперативна памет и 1,3-гигахерцови процесори Mediatek и работят с по две SIM карти. И двата смартфона разполагат със слотове за Micro SD карти, а батериите им могат да бъдат заменяни.


Смартфоните Lenovo вече официално се продават в България

© Computer World, Computerworld.bg

И четирите модела Lenovo вече могат да бъдат закупени от трите мобилни оператора и в по-големите магазини за техника.

Компанията възнамерява да инвестира на българския пазар, предлагайки устройствата си на по-ниски цени, допълни още Клочков. “Целта ни е да станем лидери на пазара”, посочи той. Lenovo смята да стартира с общо около 10 модела, но не всички ще се предлагата чрез мобилните оператори. До около месец у нас трябва да започнат и официалните продажби на флагманските модели на компанията.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X