Телеком Услуги

Луксозният смарт часовник на HP поддържа и iOS, и Android

Владимир Владков

Още един участник ще се появи скоро на пазара на смарт часовници и ще бъде един от малкото, които не са оборудвани с Android Wear. Hewlett-Packard си сътрудничи с Gilt, дизайнер на сайт за намалени стоки, и щатския моден дизайнер Майкъл Бастиан за създаването на смарт часовници, които трябва да се появят тази есен.

Триото работи върху неназован луксозен смарт часовник, който ще бъде съвместим и с Аndroid, и с iOS смартфони, обявен за първи път от Fashionista и Hypebeast. Подобно на други смарт часовници гривната на HP ще показва известия от е-поща и текстови съобщения, контролиране на музикалния плейър, времето, борсова информация и новини.

Тъй като ще работи с Android и iOS апарати, софтуерът в часовника едва ли ще е Android Wear, който е съвместим само с Android устройства.

Не се споменава за цената на устройството, но първите снимки подсказват, че часовникът ще бъде много по-привлекателен от плоските черни квадрати, които видяхме наскоро от LG и Samsung, и много по-подходящ за любителите на луксозни стоки.

 

Подобно на Moto 360, устройството на Бастиан-HP-Gilt ще се фокусира върху цялостния дизайн, имитиращ табло на луксозен автомобил. Часовникът ще разполага с 44 мм корпус от неръждаема стомана, с инкрустирани контролни бутони, осветен хронограф и сменящи се верижки за ръка, според Hypebeast.


Луксозният смарт часовник на HP поддържа и iOS, и Android

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Бъдещият луксозен смарт часовник ще бъде първия от този тип, но все пак е част от неотдавнашната експлозия от смарт часовници, включваща Android Wear устройства, линията Gear на Samsung и отдавна шестващите модели на Sony.

Смарт часовник с атрактивен дизайн ще бъде ключ към успеха, ако смарт часовниците успеят да станат популярни извън общността на техноманиаците. А новият часовник HP-Бастиан може да е първият такъв.

Но ако HP ще прави сама софтуера на устройството, не е ясно колко полезен ще е този часовник. Въпреки своя неугледен дизайн смарт часовниците с Android Wear на LG и Samsung са много полезни, тъй като се вписват идеално в екосистемата на Google. Софтуерното решение на HP ще трябва да е едновременно добре подплатено и функционално, за да оправдае решението на купувачите на луксозни стоки.

TechHive

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X