Телеком Услуги

Panasonic представи на SES Days телевизор с клиент SAT>IP

Владимир Владков

Panasonic представи на събитието SES Industry Days в Люксембург първия в света телевизор с вградена технология SAT>IP. Моделът Panasonic VIERA ASW754  има интегриран SAT>IP клиент, който преразпределя сигнала на сателитната телевизия към IP базираната домашна мрежа, включително Wi-Fi. Иновативната технология позволява на зрителите да гледат телевизия у дома върху различни IP устройства едновременно, без да се налага да окабеляват целия си дом. Серията ASW754 се предлага в 4 варианта на екрана - 39", 42", 47" и 55", като честотата на опресняване на екрана е 1200 Hz. Има и два вградени "тройни" тунера - за DVB-S2, DVB-T2 и DVB-C.

SAT>IP е иновативна технология, разработена от SES и нейните партньори от индустрията, която преобразува сигнала на спътниковата телевизия в интернет протокол (IP), който се преразпределя в дома до всички IP устройства като таблети, смартфони и лаптопи. Технологията позволява приемането на няколко програми паралелно на различни устройства и значително разширява базата за телевизионен прием на голям спектър от висококачествени сателитни предавания", коментират от SES.


Panasonic представи на SES Days телевизор с клиент SAT>IP

© Владимир Владков, Computerworld.bg

„С несравнимото разнообразие от канали и в HD качество сателитът е един от най-популярните начини за получаване на телевизионен сигнал. Ние произведохме първия в света телевизор, в който е интегрирана иновативната SAT>IP технология. Тази стъпка на партньорство бе съвсем логична и отразява дългогодишното ни сътрудничество със SES", коментира Армандо Романоло, маркетинг директор на Panasonic Германия.

„С новия Panasonic телевизор със SAT>IP зрителите ще имат възможност да се насладят на голямото разнообразие от нашите канали в най-високо качество на всички възможни приемници", добавя Вилфред Урнер, старши вицепрезидент, развитие и управление на продукти в SES. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X