Телеком Услуги

Телефоните на ZTE вече ще се продават от Асбис

Владимир Владков

Асбис България ще допълни портфолиото си от мобилни устройства с телефоните на ZTE. В началото дистрибуторът ще пусне на свободния пазар (без договор с оператор) три модела във високия и средния ценови клас - ZTE Grand S Flex, ZTE Blade V и ZTE Blade G. Всички модели на ZTE, предлагани в Европа, ще бъдат с една SIM карта. В бъдеще се очаква продуктовата гама да се развие и да бъдат таблети, добавят от Асбис.

През изминалата година ZTE се нарежда по продажби на пето място след производители като Samsung, Apple, LG и Lenovo.

Стратегията на компанията за следващите 2 години е да влезе в ТОП 3 на мобилните брандове, твърдят от дистрибутора. Дистрибуцията на продуктите ще бъде разширена като ще се предлага не само на телекомите, а и през ключови партньори за търговия на дребно, за да се повиши видимостта на марката.

 

 

ZTE Grand S Flex

поддържа LTE мрежи (сваляне до 100 Mbps и до 50 Mbps в обратна посока) и HSPA+ (42Mbps към клиента, 7,76Mbps към мрежата), има 5-инчов IPS дисплей с резолюция 1280 на 720, разчита на двуядрен процесор на 1,2 GHz Qualcomm MSM8930 Snapdragon S4 Plus. Вградената памет е 16GB ROM и няма слот за microSD карти и NFC чип, но поддържа Bluetooth 4.0 и WiFi мрежи 802.11 b/g/n. Предната камера е 1 Mpx, а задната е 8 Mpx с автофокусиране и светкавица. Батерията от 2300 mAh осигурява до 3 часа време за разговори.

ZTE Blade V

е с 4-инчов IPS екран с резолюция WVGA (800 x 480), ползва Android 4.1 и 4-ядрен процесор Qualcomm MSM8225Q с тактова честота 1,2 GHz. Поддържа HSPA мрежи със скорост към клиента до 7,2 Mbps, а вградената памет от 4 MB може да се разширява с microSD карти до 32 GB. Осигурява връзка с безжични мрежи 802.11b/g/n, поддържа и WiFi Direct, има GPS приемник. Основната задна камера е 5 Mpx с автофокус и светкавица, а предната е 0,3 Mpx.


Телефоните на ZTE вече ще се продават от Асбис

© Владимир Владков, Computerworld.bg

 

ZTE Blade G

e третият смартфон, който ще се появи у нас в портфолиото на Асбис. Той има по-голям екран от Blade V – 4,5 инча, но процесорът му е двуядрен на 1,2 GHz - Qualcomm MSM8225. Камите и вградената памет за същите като в Blade V, както и поддържаните мобилни мрежи – HSPA+ със скорост към клиента до 7,2 Mbps. Батерията му е 2000 mAh.

 

 

От Асбис не обявиха на какви цени ще бъдат пуснати моделите на ZTE. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X