Телеком Услуги

Два безжични маршрутизатора с вградена антивирусна защита пуска Jar

Владимир Владков

Два безжични маршрутизатора NETIS с подарък антивирусен софтуер на BitDefender пусна в продажба Jar Computers. Моделите NETIS WF-2419 и NETIS WF-2409 поддържат скорост на пренос на данни 300Mbps, а инсталираната антивирусна програма в тях е BitDefender Antivirus Plus. Двата модела ще се предлагат на цени съответно 43 лв. и 65 лв. в обектите на веригата. Моделите са подходящи както за домашна употреба, така и за малки и средни офиси, добавят от Jar.

„Безжичните точки за достъп се наложиха като неизменна част от живота на интернет потребителите у нас, предоставяйки удобен достъп до услуги и съдържание от дома, офиса, кафенета, ресторанти, хотели и летища. Въпреки своята нарастваща популярност обаче, те продължават да са рискован метод за достъп до мрежата. Днес над 71% от целия безжичен трафик в Европа се осъществява през Wi-Fi, а очакванията са до 2016 г. този процент да достигне 78. Налага се въпросът, как да бъде увеличена безопасността на потребителите, без те да се лишават от удобството на този тип услуги. Предлагайки надеждно решение за Wi-Fi достъп в комбинация с подарък - един от водещите и световно признати продукти за информационна сигурност, се стремим да отговорим на тази нужда на потребителите", обяснява Рашко Костов, изпълнителен директор на JAR Computers.

Компанията NETIS SYSTEMS е част от NETCORE Group, със седалище в китайския град Шенжен и е основана през 2000 г. Тя произвежда мрежови продукти и решения, включително безжични маршрутизатори, адаптори и комутатори, DSL маршрутизатори, мрежови карти, безжични и стандартни PC карти. 

CW/Б

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X