Телеком Услуги

Sony си запази 4 септември за дебюта на водоустойчивия Xperia Z1 със супер камера

Владимир Владков

Краткият работен прозорец между Деня на труда в САЩ (но преди старта на изложението IFA в Берлин на 6 септември), става все по-натоварен за мобилните комуникации.

Samsung планира да представи следващото поколение Galaxy Note и евентуално отдавна обсъждания си смарт часовник Galaxy Gear на 4 септември. Sony обаче обяви, че ще представи най-новото допълнение към своята линия Xperia на същата дата. Новият смартфон на Sony вече обещава върхови технологии на професионалните фотографи.

Всичко ктова ще бъде последвано от обявяването на новия iPhone, което Apple планира за 10 септември.

Ето и какво знаем за най-новите предложения на японския производител. В официалния Twitter акаунт Xperia (@sonyxperia) бе поставен неясен въпрос „какво е следващото." А след това бе пуснат собствен отговор с хаштаг #Sept4 и връзка към видео. Видеото в YouTube разполага с надпис „Мислите, че знаете какво един смартфон може да направи? Време е да помислите пак. Нещо ново, нещо изключително е на път вече от Sony. Бъдете сред първите, които получат най-новото". Самото видео показва черен телефон, който в крайна сметка се оказва потопен в резервоар с вода – изцяло в стил Xperia Z.

Широко разпространено е мнението, че мистериозният обект всъщност е Xperia Z1, наследникът на добре приетият, но все пак пуснат преди една година флагман Xperia Z. Xperia Z1(познат и като Honami и подсилен с 20-мегапикселов сензор и 4-ядрен процесор core Snapdragon 800), далеч надхвърля възможностите на предшественика си, който има 13 Mpx камера и процесор Snapdragon S4.

По-рано тази седмица Sony пусна в Twitter снимки на същото устройство със закачка във въпроса „Дали сме все още сме уловили вашето внимание...?" Ключовата PR дума там вероятно e "уловили", както и пуснатите снимки явно поставят обектива на телефона в близост до ясно показва лого G. Това лого G явно е същият надпис като за професионалните обективи на Sony G.

Ако новият водоустойчив телефон наистина включва 20-MPx задна камера заедно с хардуер от „про" ниво, това ще постави новото устройство в пряка конкуренция с някои от последните предложения на модели с висок клас камери като Nokia Lumina 1020 и Samsung Galaxy S4 Zoom.

В действителност един бърз анализ ще покаже, че Sony би трябвало да има съществено предимство срещу двата си конкурента: Lumina 1020 има наистина невероятна камера, която за съжаление е свързана с Windows Phone, което означава, че броят на любимите приложения за снимки и видео е ограничен.

В същото време S4 Zoom е друг великолепен „камерафон", но той е доста обемист и обективът му е подходящ за джоба, докато от видеото личи, че Z1 е напълно плосък.

TechHive 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X