Телеком Услуги

Sony обяви водоустойчивия NFC съвместим смарт часовник - SmartWatch 2

Владимир Владков

Sony Mobile представи днес второто поколение на своя „умен часовник" SmartWatch 2 – SW2. Устройството е поместено във водоустойчив корпус (IP57), изработен от висококачествени материали (алуминиево тяло и каишка от неръждаема стомана). Той предоставя втори екран с големна 1,6 инча (резолюция 220x176 пиксела) за вашия Android смартфон, който допълва съществуващите функционалности на телефона и предлага други уникални възможности, коментират от японския производител. Многофункционалният часовник може да се ползва като устройство за известия, интерфейс за Android приложения и дистанционно за телефон.

Увеличаващият се брой приложения е един от мотивите за създаването на SmartWatch 2. Повечето свалени приложения, съвместими със SmartWatch, могат да бъдат ползвани, без да се налага потребителят да се доближава до телефона си. „С едно докосване на китката управлявате обажданията си, снимате дистанционно с вашия SmartWatch чрез приложение за умна камера, контролирате презентациите си дистанционно чрез Presentation Pal, обясняват от Sony България. - Тичате или карате колело? Чрез приложението за позициониране на SmartWatch избирате маршрут с един бърз поглед към китката си. Освен това можете да четете свалени предварително е-писма, когато не сте свързани с телефона си, бързо и лесно настройвате песните и звука на музикалния плейър, без да вадите телефона от джоба си", добавят от компанията.

SmartWatch 2 представя нови възможности като NFC свързаност за сдовяване с едно докосване, висока резолюция на екрана, по-добра видимост дори на ярка слънчева светлина, по-дълъг живот на батерията, по-интуитивен интерфейс, възможност за самостоятелна употреба като часовник и широк кръг от инсталирани и препоръчани приложения.

Обикновено потребителите на смартфони ги ползват многократно всеки ден, за да четат съобщения, да проверяват колко е часът, да преглеждат и създават статуси в социалните медии, да използват любимите си приложения, да правят снимки, да слушат музика или да играят игри. Чрез SmartWatch 2 те могат да правят всички тези неща, без да вадят телефона от джоба или чантата си.

„Конкурентите ни едва сега пускат първото си поколение подобни устройства, докато ние представяме трето – обновено въз основа на опита, натрупан от над половин милион потребители в комбинация с богатите технологични познания на Sony, за да създаде най-доброто изживяване, коментира Стефан Персон, ръководител „Придружаващи продукти" в Sony Mobile. - Хай-тек аксесоарите имат изключително бъдеще. Според прогнозите на анализаторите до 2016 г. ще бъдат продадени 41 милиона умни часовници. Разполагаме с над 200 уникални приложения, предназначени за Sony SmartWatch, които към днешна дата регистрират повече от един милион изтегляния. Продължаваме да работим с огромната си мрежа от разработчици, за да предложим още по-неустоими изживявания", допълва той.


Sony обяви водоустойчивия NFC съвместим смарт часовник - SmartWatch 2

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Sony SmartWatch 2 SW2 ще бъде на пазара от септември 2013 г. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X