Телеком Услуги

М-Тел пусна IP телефонна услуга за чужбина с 6 ст./минута

Владимир Владков

Услугата M-Tel SPOT е без месечна такса и цената важи за разговори с Австрия, Великобритания, Гърция, Русия, Турция и ФранцияПрограмата за безплатни PC базирани гласови и видеоразговори M-Tel SPOT вече се предлага без месечна такса. „Потребителите ще могат да говорят от своя компютър с приятели със същия номер като на мобилния си телефон, при това напълно безплатно", твърдят от Мобилтел. Освен това мобилният и софтуерният телефон звънят едновременно, като потребителят избира през кой да приеме повикването. Контактите се съхраняват на сървър, достъпен от всеки компютър с инсталиран M-Tel SPOT.

Досега услугата бе достъпна за потребители, инсталирали софтуерното приложение на своя компютър. Сега те могат да провеждат разговори и с чужбина, като от април обажданията до абонати в Австрия, Великобритания, Гърция, Русия, Турция и Франция ще струват по 6 стотинки на минута.

Разговорите от компютъра към абонати на други национални мрежи у нас обаче се таксуват по 49 ст./мин. Трафикът от данни, генериран в мрежата на Мобилтел за използване на M-Tel SPOT, не се заплаща, а трафикът, генериран в роуминг за използване на M-Tel SPOT, се заплаща според съответния роуминг тарифен план на абоната, обясняват от оператора. 

CW/Б

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X