Телеком Услуги

Видео разговорите между Facebook и Skype вече са възможни

Computer World

Facebook-Skype видео разговорFacebook и Skype разшириха обхвата на интеграцията си, за да направят възможно двама души да провеждат видео разговор, като единият използва интерфейса на Skype, а другият – на социалната мрежа.

През юли тази година Facebook и Skype обявиха, че свързват платформите си, така че членовете на Facebook да могат да провеждат видео разговори (но не и групови) в рамките на социалната мрежа. Още тогава двете компании заявиха, че планират да задълбочат интеграцията си.

Сега вече един потребител ще може през Skype да започне видео сесия директно с приятел във Facebook. Не е задължително нито този, който ползва Facebook, да е в Skype, но Skype потребителят трябва да влезе в социалната мрежа.

За да се възползват от тази възможност, потребителите на Skype трябва да си инсталират версия 5.4 Beta за Mac или версия 5.7 Beta за Windows на клиента на Skype.

В допълнение към задълбочената интеграция обновените версии на Skype идват с подобрен видео рендеринг за Mac, както и с възможността за потребителите на Windows да показват на множество контакти това, което се вижда на компютърния им екран. Тази функция се нарича Group screen sharing (Групово споделяне на екрана).

Логична следваща стъпка от партньорството ще бъде предлагането на групови видео разговори във Facebook. Това би изравнило комуникационните възможности на социалната мрежа с тези на Google+.

IDG News Service Маями

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X