Телеком Услуги

Google Wallet стартира официално

Computer World

Късно на 19 септември Google официално пусна мобилното си приложение Google Wallet за оборудвания с NFC (near-field communication ) технология смартфон Nexus S 4G, продаван от Sprint. Приложението първоначално стартира за притежателите на кредитни карти Citi MasterCard, но Google обяви, че Visa, Discover и American Express ще могат да свържат картите си с бъдещи версии на Google Wallet.

Потребителите, които не разполагат с , могат да си създадат виртуална Google Prepaid Card. От Google заявиха, че ще позволят на потребителите да добавят всяка банкова карта към Google Prepaid Card и всеки ще получи по $10, за да опита услугата.

От компанията заявиха също, че ще започнат безжично да разпространяват Google Wallet към потребителите на Nexus S.

Това все още е само началото и докато сме развълнувани заради тази първа стъпка очакваме да предоставим Google Wallet за повече телефони в бъдеще“, заяви Осама Бедиър, вицепрезидент за плащанията в Google.

Google Wallet работи с терминали за разплащане MasterCard PayPass, на които са възможни транзакции през безжичната NFC технология. Потребителите трябва да въведат ПИН в приложението, за да активират плащане, което се извършва като Nexus S се доближи до терминала.

От Google твърдят, че има „стотици хиляди“ терминали MasterCard PayPass, но представител на MasterCard заяви, че са налични около 150 000 терминала в САЩ. Някои от тях обаче все още се нуждаят от софтуерни обновления, за да могат да работят с Google Wallet.

Някои представители на Google по-рано казаха, че Google Wallet ще стартира първоначално в Сан Франциско и Ню Йорк, но в сайта на приложението пише за много, дори малки селища, където има PayPass терминали, включително в няколко аптеки в Харисънбърг, Вашингтон, с 40 000 жители.

В отделно съобщение от Visa заявиха, че са лицензирали Google да използва тяхната PayWave технология, употребявана в „стотици хиляди“ терминали глобално.

Притежателите на Visa акаунти в бъдеще ще могат да използват регистрациите си, за да добавят свои кредитни, дебитни и предплатени сметки към Google Wallet, но от Visa не уточниха кога това ще стане възможно.


Google Wallet стартира официално

© Computer World, Computerworld.bg

Computerworld САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X