Телеком Услуги

В Полша Kapsch CarrierCom започва третия най-голям GSM-R проект в Европа

Computer World

Полската железопътна компания PKP/PLK подписа голям договор с Kapsch CarrierCom, с който компанията-изпълнител ще изпълни „третото най-голямо GSM-R внедряване в Европа“, съобщи австрийският доставчик на GSM-R решения.

Kapsch CarrierCom наскоро обяви, че е победител в полския търг на стойност около 11 млн. евро (44,2 млн. полски злоти). Сега „незабавно“ ще започне внедряването на дигитална влакова радио система за третата най-голяма ЖП мрежа на Стария континент.

Хорст Кауфман, вицепрезидент в Kapsch CarrierCom за GSM-R продажбите в Централна и Източна Европа„След тригодишна подготовка и търгова фаза ние отправяме поглед към внедряването на този голям проект в Полша. Тази поръчка е особено важна за нас, защото Полша, измерено в общи километри ЖП линии, е една от най-големите железопътни страни в Европа. След като договорът е подписан, можем незабавно да започнем с доставката на националната основна мрежа и на оборудването за достъп за тестова система“, обяснява Хорст Кауфман, вицепрезидент в Kapsch CarrierCom за GSM-R продажбите в Централна и Източна Европа.

В допълнение към инсталирането на GSM-R базови станции по протежението на 84-километрова линия в Долна Силезия поръчката включва и допълнителна основна мрежа във Варшава и Познан като основа на бъдещо разрастване. Полските железници ще разширят този маршрут и постепенно ще внедрят GSM-R в цялата страна след завършването на пилотния проект.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X