Техавто

Бета версията на Apple Car се появява през 2022 г.?

Иван Гайдаров

До март Apple и Hyundai ще сключат споразумение за партньорство за създаването на Apple Car, съобщава Reuters, позовавайки се на Korea IT News. Според публикуваната информация компаниите обмислят два варианта за сътрудничество. Единият предполага електрическият Apple Car да бъде произвеждан в завод в Джорджия, собственост на Kia Motors, филиал на Hyundai Motor Group, а другият - инвестиции в ново съоръжение в САЩ, което да бъде с капацитет до 400 000 превозни средства годишно. Според изданието бета версия на Apple Car може да бъде пусната през 2022 година.

Миналия месец Reuters съобщи, че производството на Apple Car може да започне около 2024 г., но тази времева рамка може да се окаже прибързано определена, след като Bloomberg обяви миналата седмица, че Apple Car "не е наблизо до производствения етап" и е реалистично да се появи на пазара в рамките на около пет до седем години.

Слуховете, че Apple води преговори с Hyundai, се появиха за първи път миналата седмица, което предполага, че Apple наистина планира да работи с автомобилния производител за производството на електрически превозни средства и разработването на батерии. По този начин технологичният гигант ще редуцира инвестициите си в технологии и производствени мощности.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X