Техавто

Hyundai превръща Ioniq в подмарка за електромобилите си

Иван Гайдаров

Hyundai обяви, че ще наложи името Ioniq, използвано за сегашния електрически модел на компанията, като подмарка, под която ще бъдат произвеждани всичките ѝ електромобили. Това означава, че Ioniq ще се превърне за Hyundai в това, което е Polestar за Volvo например.

Hyundai разкри и плановете си, които включват пускането на пазара на три електрически модела под новия бранд, като се започне с Ioniq 5 през 2021 г. Ioniq 6 и Ioniq 7 са планирани съответно за 2022 и 2024 година. В новата схема на Hyundai превозните средства с нечетни номера ще бъдат кросоувъри или SUV, а тези с четни номера ще бъдат седани.

В този ред на мисли Ioniq 5 ще бъде кросоувър, базиран на концепцията на Hyundai, представена по време на автомобилното изложение във Франкфурт, докато Ioniq 6 ще вземе основата на концептуалния модел Prophecy. Всички превозни средства ще използват платформата за електрически превозни средства на Hyundai - E-GMP - която заляга в основата и на електромобилите, разработвани от Kia.

Настоящият модел Ioniq се предлага както в изцяло електрическа, така и в хибридна версия и ще продължи да се произвежда отделно от новата подмарка с актуалните модели Ioniq Hybrid, Ioniq Plug-In и Ioniq Electric.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X