Техавто

Porshe работи върху по-евтин вариант на Tycan EV

Иван Гайдаров

Taycan EV на Porsche очевидно ще се предлага в четири модела, а не само в три, както обяви в началото производителят на луксозни автомобили. В интервю за Car Magazine шефът на научноизследователската и развойната дейност д-р Майкъл Щайнер коментира, че по-нископрофилен Taycan ще се присъедини към средния клас 4S, Turbo и Turbo S.

Това ще бъде превозно средство със задвижване на двете колела и ще бъде разработено за пазари, които не се нуждаят от задвижвания на четирите колела или "места като Китай, където метеорологичните условия означават, че нямате нужда от това". Освен това автомобилът ще разполага с по-малка батерия, за да може това да го направи възможно най-достъпен, когато става дума за Porsche EV. 4S от среден клас, както отбелязва Autoblog, има 79.2-кВтч батерия с обхват от 252 мили например.

За съжаление, Щайнер не посочва точна цена за нископрофилния Taycan EV, но той със сигурност ще бъде по-евтин от 4S (100 000 долара) и определено ще струва много по-малко от най-добрите варианти на Porshe EV, които се движат на цени от 150 000 долара.

Новата модификация се очаква първо да се появи именно в Китай, а през 2021 г. и във Великобритания.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X