Техавто

Cadillac представя първия си електромобил през април

Иван Гайдаров

Съвсем скоро най-накрая ще видим електрическия кросоувър Cadillac, който беше разкрит през януари 2019 г. Президентът на Cadillac Стив Карлайл разкри, че компанията ще представи кросоувъра, първото си изцяло електрическо превозно средство, през април в Националната асоциация на автомобилните дилъри на САЩ. Моделът ще бъде дебют на електрическата платформа BEV3, която ще послужи като основа за всички бъдещи електромобили на компанията.

Когато моделът беше обявен за първи път, Карлайл коментира, че платформата ще има архитектурен дизайн, който "ще позволи на батериите да се поберат в превозното средство като кубчета лед в табла за ледени кубчета" и "можете да поставите толкова вода, колкото искате за да направите толкова кубчета, колкото са ви необходими". С други думи, платформата може да се използва като основа за различни видове превозни средства.

Ако плановете на Cadillac се реализират, кросоувърът, който ще бъде представен през април, ще бъде първият от серия електромобили на производителя. В края на 2019 г. компанията пое ангажимент, че до 2030 г. по-голямата част моделите Cadillac ще бъдат електрически превозни средства.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X