Техавто

Tesla планира да открие изследователски център в Китай

Мария Динкова

Американският производител на електрически автомобили Tesla планира да отвори изследователски център в Китай, за да създаде превозни средства, подходящ за местния пазар, пише Reuters.

Компанията съобщава това в публикация в официалния си WeChat профил и допълва, че в тази връзка търси дизайнери и друг персонал. От съобщението става ясно още, че кандидатите трябва да изпратят своите документо до 1 февруари, но не се уточнява къде точно ще е разположен центърът.

"За да се направи преходът от "Произведено в Китай" към "Проектирано в Китай", изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск предложи нещо много интересно – да се отвори изследователски център в Китай", се отбелязва в публикацията.

Все още обаче не е известно кога точно новият център ще бъде открит.

Първият завод на Tesla извън САЩ е в източния град Шанхай, като този месец започнаха доставките на първите автомобили Model 3, направени в Китай.

Миналата седмица Мъск стартира програма за спортни електрически автомобили Model Y за 2 млрд. долара.

Това беше и седмицата, когато акциите на компанията достигнаха почти 89 млрд. долара, надминавайки за първи път общата стойност на General Motors и Ford.

Това се дължеше на изненадващата печалба от третото тримесечие, новата китайска фабрика и по-добрите от очакваното доставки през четвъртото тримесечие.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X