Техавто

Fiat Chrysler и PSA финализират сливането си до края на 2019 г.

Иван Гайдаров

Fiat Chrysler и собственикът на Peugeot - PSA – ще направят всичко възможно да подпишат окончателното споразумение за сливане още в началото на следващия месец, съобщава Reuters, позовавайки си на източници, близки до преговорите.

Двете компании заявиха по-рано тази седмица, че планират да обединят усилията си в сливане с 50 на 50 акции, за да създадат четвъртия по големина автомобилен производител в света, търсейки начин чрез мащаб да се справят с високите разходи за разработка на нови технологии и предизвикателствата, породени от забавянето на търсенето на глобално ниво. За да се случи това, двата автомобилни производителя обявиха, че ще формират съвместна организация на стойност 50 милиарда долара "през следващите седмици".

Източникът заявява пред Reuters, че двете групи работят по финализирането на всички подробности за сливането и се надяват да подпишат обвързващ меморандум за разбирателство в рамките на "три-четири седмици".

"Това означава, че окончателното споразумение трябва да бъде подписано до началото на декември или най-късно до Коледа", казва още източникът, потвърждавайки новината, публикувана по-рано в събота във всекидневника La Stampa.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X