Техавто

Volvo интегрира Android в електрическия си XC40

Иван Гайдаров

Електрическият XC40 на Volvo ще предложи не само модернизация на задвижването си, но и на технологиите, използвани в купето. Автомобилният производител продължава маркетинговата кампания за популяризиране на своите електромобили, като разкрива, че ще използва информационно-развлекателна система, базирана на Android Automotive, по подобие на своята дъщерна компания за разработка на електрически превозни средства - Polestar. Това ще осигури на потребителите достъп до удобни услуги на Google като Assistant, Maps и Play Store, но тази новина е важна и за самата компания - XC40 ще бъде първият ѝ модел, чийто основен софтуер ще бъде актуализиран дистанционно.

Този иновация има отношение и към сигурността. Актуализираните данни в Google Maps ще помогнат за подобряване на системите за подпомагане на шофьора. Привържениците на марката могат да очакват и достъп до вече съществуващи услуги като Volvo On Call, която помага да намерите колата си на претъпкания паркинг, или да я споделите с някой чрез виртуален ключ.

Volvo ще представи електрическия XC40 на 16 октомври. Тогава ще станат ясни и последните спецификации на модела като обхват на батерията, наличност и цена. Но вече публикуваната информация категорично показва, че преходът към електрически технологии е наложил преосмисляне на редица аспекти в цялостния дизайн на XC40.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X