Техавто

Представят първия български спортен електрически автомобил през октомври в София

Иван Гайдаров

На 10 октомври в София Тех Парк ще бъде представен пред широката публика първият спортен електрически автомобил, създаден от компанията Кинетик. Събитието ще събере на едно място авто ентусиасти, почитатели на електрическите автомобили, лидери на мнение, бизнесмени и предприемачи от различни сфери.

Програмата на събитието включва презентация на автомобила, използваните в него технологии и създадените по време на разработката му иновации.

"Много се вълнуваме, че ще представим автомобила и екипа зад него пред публиката в София. Работим над колата и нейния софтуер вече повече от година и е време да покажем какво сме постигнали. С този проект доказваме, че в България могат да се разработват електрически автомобили и то на възможно най-високо ниво", споделя един от основателите на Кинетик.

Създателите на спортния автомобил разкриват, че работят върху още няколко проекта. Единият от тях дори има амбицията да внедри технология от Формула 1 в масов лек автомобил. На събитието ще бъдат разкрити още подробности и за останалите проекти на компанията.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X