Техавто

Варненската фирма Кинетик е разработила български спортен електромобил

Владимир Владков

На 10 октомври в София Тех Парк ще бъде представен първият спортен електрически автомобил, създаден от компанията Кинетик, съобщиха от варненската компания. На събитието освен презентация на самия автомобил, ще бъдат обяснение и използваните в него технологии, както и създадените по време на разработката му иновации.

Създателите на спортния автомобил заявиха, че работят върху още няколко проекта. Единият от тях дори има амбицията да внедри технология от Формула 1 в масов лек автомобил. На събитието ще бъдат разкрити още подробности и за другите проекти.

"Много се вълнуваме, че ще представим автомобила и екипа зад него пред публиката в София. Работим над колата и нейния софтуер вече повече от година и е време да покажем какво сме постигнали. С този проект доказваме, че в България могат да се разработват електрически автомобили и то на възможно най-високо ниво", споделя един от основателите на Кинетик.

Те се надяват да съберат на едно място авто ентусиасти, почитатели на електрическите автомобили, лидери на мнение, бизнесмени и предприемачи от различни сфери.

Компютърно изображение на част от детайлите в бъдещия спортен електромобил на варненската компания Кинетик

Компютърно изображение на част от детайлите в бъдещия спортен електромобил на варненската компания Кинетик


© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X