Техавто

VW представи първия си електромобил

Иван Гайдаров

След като е в процес на изграждане на нова идентичност за бранда си, подкрепена от ново лого, Volkswagen представи и нов модел електромобил, който да завърши цялата картина.

ID.3, компактен хечбек, е първият от семейството електрически автомобили на VW - ID. Той е приблизително с размерите на Golf, но с по-къс капак - тъй като няма двигател - и по-голямо и обширно купе, както и оптимизиран комфорт за пътниците.

На своето събитие Volkswagen Group във Франкфурт, Германия, ръководителите на VW обръщат сериозно внимание на това как ID.3 трябва да трасира завръщането на автомобилния производител към неговите ранни дни като създател на забавни автомобили от рода на Beetle. Затова дизайнерите на компанията дали на ID.3 нежно усмихнато "лице" отпред, с фарове, които ще се включват и трептят като очи, когато шофьорът се приближи.

Педалите за спирачки и газ пък са украсени с икони за пауза и възпроизвеждане като на MP3 плейър. VW също така обещава на водачите забавно шофиране, но за да го видим на практика, ще трябва да почакаме още малко. Базовият модел на ID.3 ще започва от цени под 30 000 евро. Първите електромобили ще бъдат доставени на клиентите на компанията в Европа още следващата пролет.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X