Техавто

Porshe показа интериора на първия си спортен електромобил

Иван Гайдаров

Porsche разкри почти целия интериор на своя първи спортен електромобил - Taycan – близо месец преди официалното представяне на модела, което е планирано за септември.

С новината, че си партнира с Apple, за да предложи на потребителите Apple Music стрийминг директно в електромобила по-рано тази седмица, немският автомобилен производител пусна и първата официална снимка на интериора на Taycan.

Това се прие като намигване към клиентите на компанията преди официалната премиера на 4 септември, но сега Porsche направи следваща крачка, показвайки почти целия интериор на електромобила. "Porsche навлиза в нова ера с Taycan, като първият изцяло електрически спортен автомобил на марката ни задава стандарти в интериорния дизайн", категорични са от компанията.


Porshe показа интериора на първия си спортен електромобил

Интериорът на Taycan много напомня на този на Mission E с екрана си пред седалката до шофьора и още един централен дисплей. Първият обаче не е задължителен. Клиентите, които не го поръчат, получават модела само с 10,9-инчовия дисплей на централното табло.

Екранът на централната конзола е 8,4-инчов сензорен панел с бърза обратна връзка и там можете да получите достъп до климатичните контроли и настройките на седалките. Porsche пусна и куп други подробности за интериора. Ето и част от пълното прессъобщение за интериора на Taycan:

"Porsche навлиза в нова ера с модела Taycan, а първият изцяло електрически спортен автомобил на марката задава стандарти и в интериорния дизайн. Класическите дизайнерски функции са преосмислени и въведени в дигиталната ера.

"Интериорът на Taycan съчетава дизайнерски елементи, характерни за марката, с нов тип потребителско изживяване и впечатлява с простата си елегантност", коментира Иво ван Хултен, директор на интериорната дивизия в Porsche AG.


Porshe показа интериора на първия си спортен електромобил

Вдъхновението за Taycan идва от оригиналното Porshe 911 от 1963 г. Посочената цел беше тази визия да бъде приведена в актуалнен вид. Кабината дава знак за началото на нова ера с ясната си структура и изцяло нова конструкция, насочена към удобството на водача. Приборният панел е с изчистен, минималистичен и ултра модерен дизайн, а работата с контролите е бърза и без разсейване. Свободно стоящият, извит инструментален клъстер образува най-високата точка на таблото за управление. Той е ясно фокусиран към водача и гарантира, че всичко, което е необходимо при шофиране, е в полезрението му. Иновативният инструментален клъстер има 16,8-инчов екран със заоблен вид, характерен за Porsche."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X