Техавто

Tesla с мистериозен план за увеличаване на производствения си капацитет

Иван Гайдаров

Tesla се подготвя за мистериозно увеличаване на производствения капацитет в завода си във Фремонт, Калифорния, твърди изданието Electrek. Специализираната интернет медия се позовава на вътрешни имейли, разпратени до служителите от Джером Гийен, президент на автомобилната дивизия на Tesla.

Според източници, запознати с производството на Tesla, производител #1 на електромобили е постигнал производителност от 1000 Model 3 към края на второто тримесечие на 2019 г. Според официалните доклади пък през по-голямата част от него компанията е произвеждала средно по 797 Model 3 и 160 Model S и X на ден.

Сега Tesla работи за увеличаване на капацитета.

В своя имейл до служителите Гийен заявява в прав текст, че не може да бъде по-обстоен, но "работим за повишаване на изходящата продукция". Според Bloomberg: "Компанията се подготвя да повиши производството на своя автомобилен завод във Фримонт, Калифорния, заяви президентът на Tesla, Джером Гийен, в електронно писмо до служителите във вторник. "Въпреки че не можем да бъдем прекалено конкретни в този имейл, знам, че ще се радвате на предстоящите събития", казва той".

Изпълнителният директор също така коментира продукцията, ефективността и качеството на Tesla през последното тримесечие. Той е заявил, че "компанията е достигнала нови рекорди във всички производствени линии, както и в ефективността" през последното тримесечие, както във Фримонт, така и в Невада, и че "качеството също достига рекордно високи нива."

Преди това, главният изпълнителен директор на Tesla, Илон Мъск, пък обяви, че компанията има за цел да достигне производствен капацитет от 7000 Model 3 седмично във Фримонт до края на годината и 3000 единици на седмица в Gigafactory 3 в Китай, която трябва да отвори врати всеки момент.

Според анализаторите на Electrk Tesla вече е достигнала капацитета, заложен за Model 3, и в момента става дума за поточните линии за Model S и X. Те трябва също така да бъдат преструктурирани, за да направят място за производството на предстоящия Model Y.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X