Техавто

Електромобили и хибриди ще доминират на софийския автосалон през септември

Владимир Владков

Преминаването към алтернативните видове задвижване на автомобилите, предимно електрически и хибридни модели, е най-актуалната тенденция, която ще бъде представена на тазгодишния Автомобилен салон София 2019. На щандовете на изложението, което ще се проведе в Интер Експо Център само месец след най-голямото международно автомобилно изложение на Стария континент – IAA във Франкфурт на Майн, ще бъдат показани всички най-нови достижения на световната автомобилна индустрия.

Почти всички световни производители ще покажат автомобили, задвижвани изцяло от електрическа енергия, Plug-in хибриди, гъвкаво разчитащи на акумулатор и ДВГ, самозареждащи се хибриди и меки хибриди, обясняват организаторите. Сред най-очакваните премиери в света на автомобилите с алтернативно задвижване ще е електрическият модел Volkswagen ID.3, който обещава да постави началото на нова ера за германския производител. Ще бъде показана и най-новата хибридна версия на най-продавания SUV в света Honda CR-V Hybrid. С обновена версия ще се появи и кросоувърът Toyota C-HR, който вече ще разполага с последното поколение хибридна система на японската компания. Организаторите се надяват и Subaru да демонстрира хибридния вариант на Subaru XV.

Honda CR-V Hybrid

Honda CR-V Hybrid


Общо 36 автомобилни марки ще бъдат представени на софийския автосалон, като с интерес се очаква дебют на две изцяло нови за българския пазар марки – индийската Mahindra и испанската Cupra.
Създадената през 1947 година в Индия Mahindra има огромен опит в конструирането и производството на всъдеходи, както и на различен тип професионални машини. У нас фирмата ще дебютира с 3 модела – дребосъка KUV100, 7-местния високопроходим модел XUV500 с предно или двойно задвижване, както и с новия пикап Goa Plus.

Пикапът Mahindra Goa Plus

Пикапът Mahindra Goa Plus


Cupra, от своя страна, отскоро е обособена като самостоятелна марка, която създава спортни модификации на основата на моделите на Seat, испанското подразделение на Volkswagen Group. На изложението ще бъде показан първият модел на новата марка – Cupra Ateca, снабден с двулитров бензинов турбодвигател с 300 к.с. и задвижване на четирите колела.

Cupra Ateca

Cupra Ateca


На изложението свои продукти ще покажат и производителите и търговците на гаражно оборудване, на резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, аудио системи, както и предложения на лизингови компании, банки, застрахователи и т.н.

Всеки от посетителите на изложението ще има и шанс да спечели нова кола., като за целта попълва анкетна карта, посочвайки избора си. Тази година изборът ще бъде между 10 различни модела от 10 различни марки, като цената на най-скъпия автомобил, който може да бъде спечелен, е 36 000 лева.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X