Техавто

Bridgestone разширява своето портфолио от гуми и решения за мобилност

Иван Гайдаров

В бизнес и в свят на бърза трансформация, глобалните тенденции в мобилността представляват огромно предизвикателство при управление на автопаркове. Сега повече от всякога собствениците и мениджърите на автопаркове са подложени на натиск да оптимизират производителността и да минимизират общите си разходи за управление. С оглед на тези предизвикателства, и за да гарантират, че автопарковете и OEM партньорите продължават да се възползват от максималното удобство, устойчивост и ефективност, Bridgestone се трансформира от производител на първокласни гуми в лидер на мобилни решения. Повече от всякога компанията инвестира в нарастващото си портфолио от първокласни търговски гуми и в дигитални решения за мобилност, които да помагат на автопарковете да преодолеят предизвикателствата, пред които са изправени.
Затова и прозиводителят на гуми представя два нови модела в сегмента "Камиони & автобуси": Duravis R002 и COACH-AP 001, в допълнение към наскоро лансираната Ecopia H002. Тези гуми са проектирани да намалят общите разходи при управлението на автопаркове, като същевременно предлагат най-високи нива на безопасност, ефективност и комфорт.

Bridgestone разширява портфолиото си с решения за мобилност от ново поколение
Нарастването на населението, урбанизацията и растежа на електронната търговия поставят огромни изисквания към транспортирането на хора и стоки; климатичните промени и изискванията на регулаторните органи поставят понижаването на CO2 емисиите като приоритет; нарастващото влияние на CASE (свързана, автономна, споделена, електрическа) мобилност принуждава индустрията да преосмисли своята същност. Автопарковете са изправени пред своето най-голямо предизвикателство повече от всякога.

За да помогне на своите клиенти (собствениците на автопаркове) да осъществят своята промяна, Bridgestone също се трансформира. През последните няколко години компанията инвестира сериозно в дигиталните си възможности и се превърна в пионер в редица дигитални решения и приложения, като Total Tyre Care и FleetPulse, с които подпомага автопарковете чрез максимална ефективност, удобство и конкретна информация, базирана на данни.

Total Tyre Care е цялостното решение за управление на гумите на Bridgestone, което прилага съвременни технологии и системи за наблюдение, поддръжка и управление на автомобилни гуми, за да се гарантира оптимална безопасност и намаляване на разходите за поддръжка на гумите. Клиентите могат да избират от пакети, които включват Toolbox мониторинг на гумите, Fleetbridge собственост на гумите и мениджмънт, управление на каркасите, или Tirematics - мониторинг на налягането в гумите и проактивна поддръжка. И тъй като всеки автопарк е уникален, всички решения за управление на гумите на Bridgestone могат да бъдат персонализирани според индивидуалните нужди.

FleetPulse е дигитално решение на Bridgestone, което дава информация на мениджърите на автомобилни паркове за здравето на превозните средства, за намаляване на разходите за поддръжка, за увеличаване на времето по пътищата и за опростяване на операциите на автопарка, всичко в реално време. FleetPulse се доставя и с вградена в превозното средство хардуерна система за следене на налягането в гумите, което гарантира, че налягането в гумите е оптимизирано и по този начин помага на автопарковете да избегнат нежелани разходи за гуми и намаляване на CO2 емисиите.

Неотдавнашното придобиване на TomTom Telematics, най-големият доставчик на дигитални решения за автопаркове в Европа и на трето място в световен мащаб, допълва предложенията за собствениците и мениджърите на автопаркове. WEBFLEET, решението за управление на автопаркове на TomTom Telematics, подпомага бизнеса с информация в реално време за местоположението на автомобилите, информация за поведението на водача, данни за разхода на гориво и способността за връзка с тях.
Стивън де Бок, директор "Продажби и операции на търговски продукти" в Bridgestone EMEA, споделя: "Автопарковете днес са изправени пред повече предизвикателства от всякога. За нас те са приоритет и затова инвестираме огромни ресурси, за да бъдем партньорите, от които се нуждаят в този момент. Нашите най-съвременни решения и продукти са проектирани така, че да максимизират производителността си и да сведат до минимум общия разход за управление".

Нови първокласни гуми за максимална ефективност
Трите нови продукта на Bridgestone в сегмента "Камиони и автобуси" (Truck & Bus): Duravis R002, COACH-AP 001 и Ecopia H002 са разработени, тествани и произведени в Европа, в партньорство с автопаркове - клиенти. Duravis R002 предлага изключително подобрен период на износване, за да намали значително експлоатационните разходи на автопарковете. Първият продукт на Bridgestone, изцяло посветен на сегмента на автобусите - COACH-AP 001 предлага ефективност и комфорт без никакви компромиси по отношение на безопасността. А наскоро лансираната Ecopia H002 е икономична гума, проектирана, за да помогне на дългосрочните операции на автопарка да намалят оперативните си разходи и CO2 емисиите. И трите гуми са напълно в съответствие със строгите законодателства на ЕС, особено по отношение на CO2 емисиите и нивата на шума.

Трите нови гуми ще могат да бъдат проследени с електронна система за маркиране RFID (радиочестотна идентификация), добавяйки стойност към клиентите, които искат да се възползват от свързаност и предсказуема поддръжка на пътищата.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X