Софтуер

Norton интегрира софтуер за добив на криптовалута в антивирусната си програма

Иван Гайдаров

иван гаNortonLifeLock скоро ще пусне функция за Norton 360, която не се среща често в антивирусните програми - вграден софтуер за добив на криптовалута, в случая Ethereum. Компанията предоставя достъп до функцията на избрани участници в програмата си за ранно въвеждане на 4 юни, въпреки че възнамерява да направи инструмента Norton Crypto достъпен за всички свои клиенти през следващите седмици.

Доставчикът на софтуер за сигурност популяризира новата функция като инструмент, предназначен да "защитава непрекъснато развиващия се цифров живот на своите клиенти ". От компанията обясняват, че обикновено потребителите трябва да деактивират антивирусните си програми, за да стартират определен софтуер за добив на криптовалути, тъй като програмите за сигурност обикновено ги блокират. Затова и Norton решава да вгради собствения си продукт направо в антивирусната си платформа.

Norton Crypto използва графичния процесор на устройствата за добив на Ethereum, а след това потребителите ще могат да прехвърлят добива си в портфейл, който се съхранява в облака, за да се предотврати случайна загуба на средства заради хардуерна повреда. Както отбелязва BleepingComputer, Ethereum е доста трудна за добиване криптовалута, особено през последните месеци, така че ако усилията на потребителите се обединят, това може определено да им помогне. В този случай участниците ще трябва да делят приходите си, а Norton ще получава малка част от тях.

Гаган Сингх, главен продуктов директор в NortonLifeLock, коментира: "Гордеем се, че сме първата потребителска компания за кибер безопасност, която предлага на потребителите възможността безопасно и лесно да превърнат времето на неактивност на своите компютри във възможност за печелене на дигитална валута. С Norton Crypto нашите клиенти могат да добиват криптовалута само с няколко кликвания, избягвайки много бариери за влизане в екосистемата".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X