Софтуер

КЦМ АД дигитализира системата си за отпуски

Мария Динкова

Едно от най-големите металургични предприятия на Балканския полуостров КЦМ АД дигитализира на 100% отпуските на своите служители в цялата си структура. Решението е разработено на базата на системите за електронна администрация от "Си Дотс", като са въведени специфични модули и разширения така, че близо 1500 служители от организацията могат да пуснат своето заявление от всяко модерно устройство, от всяка точка на света.

Инвестицията е направена като част от цялостната дигитализация на предприятието. Компютърната система е разработена така, че да бъде разширена с допълнителни модули за графици на служителите, автоматично генериране на присъствени форми за целите на администрацията (Форма 76). Също така са предвидени и други модули за електронно управление като функции за проследяване на "Лични предпазни средства" (ЛПС/БЗР), много важен и съществен елемент в сферата на металургията.

КЦМ АД дигитализира системата си за отпуски


Системата за отпуски и съпътстващи модули е интегрирана с ползваната ERP система на SAP в предприятието. На по-късен етап новото решение може да обхване и интеграция по управление на активите, ползвани от служителите (компютри, телефони, автомобили и други).

"Много се радвам, че предприятие в традиционно консервативен бранш като металургията се променя толкова бързо чрез иновации и инвестиции в дигитализация на процесите. Работи се изключително леко с колегите от КЦМ, амбициозен и професионален екип от специалисти, които мислят напредничаво и модерно! Благодаря им!" - споделя Филип Дечев, основател на "Си Дотс".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X