Софтуер

Chaos Group разширява присъствието си в технологиите за компютърна графика

Иван Гайдаров

Българската софтуерна компания Chaos Group разширява присъствието си в сектора на компютърната графика с обновено портфолио от продукти и услуги за фотореалистични изображения и анимация. Амбицията на компанията е да предложи цялостни технологични решения за пълния цикъл на работа на 3D артистите и дизайнерите, така че те да могат лесно, бързо и ефективно да визуализират всяка своя идея.

В допълнение към утвърдените си разработки Chaos Group вече предлага и технологии за обработка и достъп до изображения в реално време (Chaos Vantage, V-Ray Vision), онлайн платформа с 3D модели и материали с високо качество (Chaos Cosmos), услуга за лесна и бърза онлайн обработка на изображения (Chaos Cloud) и редица гъвкави предложения към потребителите.

"Във време, когато нуждата от дигитално съдържание нараства стремително, искаме да дадем в ръцете на потребителите готово решение, което да им дава увереност и творческа свобода. Основно предизвикателство в компютърната графика е да се поддържа баланс между бързината на работа и качеството на изображенията. Нашата стратегия е да запазим високото качество, което осигуряват продуктите ни, и да предложим бърз достъп до финалните изображения, лесно преминаване между различни платформи и различни формати за ползване на продуктите ни", казва Петър Митев, съосновател на Chaos Group.

С оглед на визията за създаване на цялостна екосистема от продукти за 3D визуализация, компанията променя и бранд идентичността си, като вече ще оперира под името Chaos. Новата визуална идентичност на семейството от продукти и на организацията е разработена с помощта на британската агенция Uniform. Работата по проекта отнема повече от година и включва редица стратегически и бизнес анализи, които помагат за развитието на цялостната бранд система.

"Новата идентичност на Chaos подчертава разнообразието от продукти и осъвременява представата за това, кои сме ние. С предизвикателната и ярка визия на портфолиото си Chaos затвърждава ролята си, не само на създател на софтуер, а и на център за иновации във визуалната индустрията", коментира Славка Станкова, вицепрезидент маркетинг в Chaos Group.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X