Софтуер

Enterprise Mobility - подход с много потенциал за малките и средните бизнеси

Александър Главчев

С нарастването на броя мобилни устройства, много фирми избират да използват такива за важни операции. Служителите вече не се ограничават от физическото си присъствие на работното си място или дори на офиса си, тъй като те могат да използват мобилните си устройства, платформи и приложения за достъп до всичко, от което се нуждаят. Това споделят от софтуерния доставчик SoftOne, разработващ т.нар. Еnterprise Мobility (EM) решения.

От там допълват, че все още много малки и средни бизнеси са резервивани към подобен подход и въпросът, на който те се стремят да отговорят е как мобилните решения и по-специално управление на мобилни устройства могат да бъдат ефективно интегрирани с инфраструктурата на МСП.

Има много оперативни предизвикателства, с които мобилните устройства могат да се справят ефективно, включително достъп до файлове и данни от всяка точка на офиса или в движение. Освен това, тъй като бизнеса бързо възприема политиките и технологиите на BYOD, потенциалното използване на личните устройства също се увеличава. Според SoftOne малките и средни предприятия могат да интегрират решенията на Еnterprise Мobiliy като начин да отговорят на подобни предизвикателства и в същото време да повишат производителността си и да запазят персонала си доволен.


Малък и среден бизнес и Enterprise Mobility

Очевидната разлика между малките и средните предприятия и големите бизнеси, когато става въпрос за приемане на решения за мобилност, е мащабността. В МСП обикновено не работят специализирани ИТ експерти, а в големите предприятия обикновено имат цял специализиран ИТ отдел. В резултат на това предприятията могат да оценят и интегрират тази технология и да настроят съответните работни процеси и политики по-лесно и сигурно.

От друга страна, МСП имат по-голяма гъвкавост при определяне на своите приоритети, тъй като обемът на задачите и въпросите, които трябва да бъдат решени, е значително по-малък. Тъй като малките и средните предприятия използват по-малко мобилни устройства от големите предприятия, управлението на мобилността може да бъде по-малко строго, като същевременно гарантира, че се прилагат най-добрите практики.

Що се отнася до това как МСП могат ефективно да се възползват от мобилните решения, управлението на устройството е първото преимущество. Управлението на мобилните устройства (MDM) ви позволяват да гарантирате, че всяко едно от интегрираните решенията, във вашата инфраструктура, работи както сигурно, така и ефективно.

Второто предимство е сигурността, вие трябва да защитите всичко устройства от външна и вътрешна заплаха, които могат да възникнат от неправилна употреба на мобилни устройства.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X