Софтуер

Гуруто за езика Python Зед Шоу ще говори пред български програмисти на 16 декември

Владимир Владков

Световноизвестният автор и програмист Зед Шоу ще представи за първи път пред българските професионалисти своите виждания за бъдещето на програмните езици, особено на езика Python. Онлайн дискусията е организирана от българската ИТ компания Strypes в платформата Zoom, където регистрацията вече е отворена, а всеки може да следи информацията и във Facebook събитието.

Зед Шоу e един от най-популярните Python програмисти в света, автор е на бестселъри, които всеки софтуерен разработчик познава (Learn Python The Hard Way, Learn Python 3 The Hard Way, Learn C The Hard Way, Learn Ruby The Hard Way). Шоу определя себе си като автор на различни учебни книги по програмиране, плодотворен художник и човек, който се захваща с всичко, което му е интересно.

Темата, по която ще говори Зед, е сравнение на Python с по-новите езици (за програмиране) и практичната им употреба ("Past and Present: Comparing Python to Newer Languages for Practical Purposes"). Събитието е безплатно и всеки желаещ може да се включи на 16 декември, сряда, от 17ч.

"Ние от Strypes решихме да се свържем с него, тъй като смятаме, че като компания сме отговорни за създаването и поддържането на Python общност в България. Знаем, че тук има много талантливи и доказали се професионалисти, и изключително много млади перспективни хора, които тепърва навлизат в професията", заявиха организаторите. Strypes съществува вече повече от 12 години и досега е организирала и участвала в множество събития. "За първи път обаче имаме удоволствието да приветстваме един от най-четените автори на специализирана литература", допълват от компанията.

Strypes е създадена през 2008 г. в София от холандски предприемач. През 2014 г. тя е придобита от холандския холдинг ICT Group и оттогава досега компанията нараства постоянно. "Дори в тази спорна година сме добавили в екипа си 100 нови колеги. Част от услугите, които предлагаме на своите клиенти, са свързани с дистанционно управление и диагностика, управление на ИТ инфраструктурата им; разработка, управление и модернизация на смарт приложения и други", обясняват от софтуерната фирма.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X