Софтуер

ЕСРИ България с фотоконкурс по случай Световния ден на ГИС

Александър Главчев

По повод 25-годишнината от създаването на Есри България и във връзка със Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), компанията обяви старта на национален конкурс за фотография под надслов "Любими места на картата на България". Конкурсът се организира в партньорство с Фотопавилион и има за цел да предостави възможност на всеки да покаже и популяризира любимите си места в страната, като сподели своите красиви открития, включително природни, културни, археологически, исторически и други, чрез заснети от него фотографии.

В рамките на месец всеки желаещ може да се включи в конкурса с неограничен брой снимки, с размер по-малък от 10 МB всяка, като ги изпрати чрез уеб ГИС форма. Кадрите трябва да са придружени с кратко завладяващо заглавие, както и информация за тяхното местоположение.

Oт кадрите всички финалисти ще бъде създадена интерактивна ГИС карта с най-любимите и впечатляващи кътчета на България. Три от всички фотографии ще бъдат избрани от специално жури на първо, второ и трето място, а техните автори ще спечелят ваучери за фотографски курс от Фотопавилион.

Големият победител печели и ваучер на стойност 300 лв. за покупка на фото или видео техника, аксесоари или консумативи по избор от магазините на Фотопавилион. Победителите ще бъдат обявени в началото на декември.
Световният ден на Географските информационни системи ще бъде отбелязан от компанията на 18 ноември. От ЕСРИ определят датата като "основна трибуна за споделяне и обмяна на опит, за представяне на новостите в сферата на геопространствените технологии".

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X